Despre Acupunctura…

Unul dintre cele mai vechi sisteme de medicina de pe glob, cu o istorie de peste 2500 de ani, acupunctura actioneaza prin intermediul unor meridiane si puncte de acupunctura.

Aceste meridiane si puncte alcatuiesc un intreg sistem energetic, care hraneste si sustine organele interne, precum si mecanismele de vindecare si imunitate ale corpului. Cand apar dezechilibre energetice in acest sistem, corpul se imbolnaveste, capacitatea cognitiva poate scadea, emotiile pot sa devina dezechilibrate.

Vindecarea adusa de acupunctura presupune armonizarea sistemului energetic uman prin stimularea diverselor puncte de acupunctura, care sunt porti de interactiune cu meridianele (circuitele) energetice care sustin functionarea organelor interne. Acupunctura stimuleaza capacitatea de autovindecare a corpului, motiv pentru care nu este invaziva.

De asemenea, lucreaza pe mai multe planuri – fizic, mental, emotional, spiritual, astfel incat poate fi folosita holistic- atat pentru a echilibra corpul fizic, cat si ca instrument de evolutie spirituala, dezvoltare personala.

Avantajul unei abordarii holistice consta in adresarea cauzei. Atunci cand ajungem la radacina problemei, vindecarea este profunda, iar simptomele nu vor mai reveni.

 

Traim in secolul depresiei si anxietatii, atacurilor de panica si diverselor dezechilibre emotionale. Acupunctura le rezolva cu success.

Din punct de vedere al dezvoltarii personale si spirituale, acupunctura poate fi folosita pentru a ne extinde orizonturile de perceptie, intelegere, maturitate. Cu ajutorul ei ne putem depasi traumele din copilarie, si iesi din scenarii de viata negative, devenind mai impliniti si mai fericiti.

De cele mai multe ori, in spatele unor probleme la nivel fizic: rinite alergice, dureri menstruale, tulburari digestive, intolerante, migrene etc. se ascund cauze psiho-emotionale, care odata rezolvate, amelioreaza aceste disfunctii, pana la disparitia completa a simptomatologiei. 

 

Sedinta Acupunctura

Cum decurge o sedinta?

Sedinta initiala implica:

  • Evaluarea pacientului prin diverse intrebari specifice
  • Diagnosticul limbii
  • Stabilirea unei strategii de tratament
  • Tratamentul
    Se recomanda sedinte saptamanale pentru a urmari evolutia pacientului de la un tratament la altul.

Cum imi pot face o programare?

Cat costa o sedinta?

Cat dureaza o sedinta?

Diana Badea

Intuitive Healer & Therapist